„Vlčák“ bez náhradního spodního prádla bronzový

Jiří Dokulil, 21. dubna 2019, 17:29 Google+

Rosničky tentokrát nezklamaly. Zatímco na Valašce vyhlíželi Martin Vlček s Ondřejem Krajčou kluzké tratě marně, na Vančík Rallysprintu Kopná se jim Svatý Petr revanšoval více než vydatně. Předsezonní testovací kilometry za nevlídného počasí se ukázaly jako cenný trumf, který nakonec posádku Hyundai Kowax Racing teamu vynesl až ke stupňům vítězů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Kopná (CZE)

Rally Kopná (CZE) | foto: Milan Procházka, RallyZone.cz.cz

Sdílejte článek

Počasí, že bys psa ven nevyhnal. Přesně takové podmínky vládly po celý sobotní den v dějišti Rallysprintu Kopná a postaraly se o nejednu vrásku na tvářích favoritů. Zcela opačné asociace probouzela uklouzaná trať v Martinu Vlčkovi, který se klouže rád a měl na blátivý povrch „vybroušené“ optimální nastavení podvozku. Páteční shakedown se ještě uskutečnil na suché trati a „Vlčák“ si zde nenápadnou jízdou připsal osmý nejrychlejší čas. V lesích na Kameňáku se ale už v té době čerti ženili a chvíle posádky Hyundai Kowax Racing teamu měla teprve přijít.

Pátý čas z úvodních Zádveřic, kde žluto-modrý „sršeň“ zůstal za vítězem „erzety“ o 7,5 sekundy, ještě představám Martina s Ondrou neodpovídal. Třetí čas z Kameňáku a druhý čas z Kopné však byly cennými úlovky, které je zařadily rovnou do souboje o stupně vítězů. Rozhodovalo se v závěrečných dvou „erzetách“, před kterými byli na druhé místo za nedostižným Miroslavem Jakešem tři kandidáti. „Vlčák“ opět potvrdil, že se mu nejlépe daří v náročných terénech a na předposledním Kameňáku stáhl náskok dalšího domácího pilota Antonína Tlusťáka na 1,8 sekundy. Začínalo se tedy prakticky od nuly a do posledního testu dali všichni zúčastnění maximum. Zatímco vítězný Miroslav Jakeš a stříbrný Erik Cais potvrdili své pozice, třetí čas ze „srdcařské“ RZ Kopné posunul Martina Vlčka s Ondřejem Krajčou na vytoužený bronzový post. Výsledek posádky vozu Hyundai i20 R5 je o to cennější, že ho dosáhli v mimořádné konkurenci šestnácti speciálů kategorie R5.

A jak svoje první společné umístění na stupních vítězů zhodnotili oba členové posádky? „Vymodlil jsem si počasí. Přesně takové podmínky jsem si přál, cítím se na nich dobře, a to je základ k dobrým časům. V závěru už se jelo opravdu na limitu a příště si do auta raději vezmu náhradní spodní prádlo. Myslím, že naše „i20-ky“ můžou být rychlé. Ondra funguje od prvních kilometrů naprosto perfektně, bezchybně a dokáže přesně načasovat informace. Dnes už jsem si vědom, že ho nemůžu přechválit, aby mi ho někdo zase neukradl,“ zhodnotil svůj třetí slušovický bronz v řadě Martin Vlček. Svoje postřehy připojil i spolujezdec Ondřej Krajča: „Už před startem jsme tak trochu doufali, že by mohlo při závodu pršet, jelikož Martinovi tyto podmínky sedí. Rosničky tentokrát nezklamaly a my do prvních RZ vyráželi dobře naladění. I když se jelo na vodě, tak se jelo hodně rychle. Po půlce závodu jsme byli pořád ve hře o "bednu" a chtěli jsme bojovat až do konce. Na předposlední zkoušce jsme se hodně přiblížili k Tondovi Tlusťákovi a před poslední RZ jsme si řekli, že to zkusíme urvat, což se nakonec povedlo. Oba jsme měli v cíli obrovskou radost. První společná "bedna" a první pro náš Hyundai. Vše opět fungovalo na jedničku a za to patří velké díky celému týmu.“

Kdo pozorně sleduje týmový facebook Hyundai Czech Racing, ten mohl zaregistrovat, že po Kopné nastane v týmovém kalendáři změna. Jelikož se obě „í-dvacítky“ připravují v Polsku, kde si navíc tým buduje i klientelu, udělají si Martin s Ondrou krátkou přestávku v účinkování na českých tratích a vyrazí na soutěž Mistrovství Polska – Rajd Świdnicki Krause (termín 26. – 28. dubna). „Máme tam klienty na pronájem a já ze solidarity vůči nim nechci dělit servisní zázemí a komfort pro piloty na dvě části. Stejně tak informace k nastavení aut budou zapotřebí,“ objasňuje svoje rozhodnutí „Vlčák“, pro kterého se bude jednat o teprve druhý zahraniční start v dosavadní kariéře (prvním byla Rally Košice 2009).

Vytisknout

Diskuze: „Vlčák“ bez náhradního spodního prádla bronzový

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Kopná (CZE)

Petr Hejtmánek na Kopné s novým spolujezdcem

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud