Rally Vyškov se stala kořistí Tarabuse a Neumanna

RallyZone.cz, 11. června 2019, 12:40 Google+

Velmi příjemné, leč občas až úmorné počasí panovalo během 27. ročníku Rally Vyškov. Horko nebylo jen divákům podél tratí, ale také posádkám uvnitř jejich speciálů. Těm ovšem nejen kvůli počasí, nýbrž také kvůli těsným soubojům.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vyškov (CZE)

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Rally Vyškov 2019 vyhrál po záslužném výkonu Jaromír Tarabus s vozem Škoda Fabia R5. Někdejší reprezentant České republiky v mistrovství Evropy se na své další vítězství však pěkně dlouho načekal. Vyhrál totiž naposledy před pěti lety na Rally Pačejov: „Byl jsem trochu zklamaný z Kopné, kde jsme konkurenci nestíhali, ale tady jsme se asi dobře vyspali a zajeli dobrý závod, mám z toho velkou radost,“ řekl v cíli Jaromír Tarabus a dodal chválu na adresu pořadatelů: „Soutěž byla perfektně při pravená, pořadatelé odvedli maximum. Není, co vytknout“. Druhé místo obsadil loňský vítěz Roman Odložilík jedoucí s dalším mladoboleslavským speciálem Fabia R5. „S druhým místem jsme spokojeni, protože jsem udělal hrozně moc chyb, Míra Tarabus jel líp a chyby nedělal,“ tvrdil v cíli Odložilík. I on chválil vyškovskou soutěž: „Soutěž byla pěkná jako každý rok tady. Tratě jsou zde odlišné než kdekoliv jinde, jediné blízké tomu jsou Hustopeče“.

Pohár za třetí místo bral všemi deseti Martin Vlček s vozem Hyundai i20 R5. „Stále naše auto učíme jezdit, máme skluz ve vývoji oproti Škodovkám a Fordům, které tady v Čechách už dlouhá léta jezdí, takže náš vývoj bude ještě chvilku trvat. Na druhou stranu jsme ukázali, že to auto je konkurenceschopné, vyhráli jsme jednu zkoušku a jezdíme poměrně vpředu v desetinkách s klukama, takže jsme spokojeni,“ řekl pilot, který si přezdívá „Vlčák“.

Konečné výsledky 27. Rally Vyškov 2019:

1. J. Tarabus - D. Trunkát Škoda Fabia R5 40:15,1 min
2. R. Odložilík - M. Tureček Škoda Fabia R5 + 15,0 s
3. M. Vlček - O. Krajča Hyundai i20 R5 + 22,7 s
4. P. Rujbr - J. Švec Škoda Fabia R5 + 32,2 s
5. J. Jelínek - P. Ingr Škoda Fabia R5 + 58,3 s
6. K. Trněný - Ch. Doerr Ford Fiesta R5 + 1:19,3 min
7. J. Hanák - J. Novák Ford Fiesta R5 + 2:02,2 min
8. G. Rigler - J. Heigl Ford Fiesta R5 + 2:15,8 min

V hodnocení Mistrovství České republiky v rally historických automobilů zvítězil Vlastimil Neumann s vozem Ford Escort RS Cosworth. Stříbrný skončil se stejným vozem Libor Kotrmon. Body za třetí místo připadly Vratislavu Hýbnerovi s Peugeotem 205 GTi. Úctyhodnou podívanou přinesla Rallysprint série, protože se v rámci ní bojovalo do posledních metrů. Po velkém souboji až na poslední rychlostní zkoušce triumfoval Tomáš Knápek s vozem Opel Adam R2. Knápek měl vítězství na dosah už v loňském roce, avšak tehdy havaroval. „Bylo to krásné, náročné, teplé a my jsme si to užili. Museli jsme držet, tu poslední zkoušku jsme do toho dali všechno, co jsem si mohl dovolit a vyšlo to,“ komentoval své vítězství Knápek. Druhý skončil Lukáš Nekvapil s dalším Opelem Adam R2. Na druhé místo byl odsunut až na posledním měřeném testu, přičemž jeho ztráta na vítězného Knápka činila pouhých 0,9 vteřiny. Čest vozů Peugeot ve Vyškově zachraňoval po stíhací jízdě třetím místem Adam Březík s vozem této francouzské značky 208 R2. 

Zajímavé bylo sledovat i mladé pušky v XTG Adam Cupu. Talentovaný Dominik Stříteský nevyhrál pouze dvě rychlostní zkoušky. Díky tomu si připsal své další vítězství. „Za mě naprostá spokojenost. Celý den jsme si vedli bravurně a taky to tak dopadlo,“ pronesl v cíli spokojený mladý talent. Nejbližším pronásledovatelem mu byl stříbrný David Štefan, který vyhrál zbylé dva měřené testy. Třetí v hodnocení tohoto značkového cupu skončil Polák Szymon Żarłok. 

„Jsme spokojení, protože soutěž proběhla hladce a bez problémů. Máme dobré ohlasy, všechno šlapalo jako švýcarské hodinky. Nabrali jsme nějaké poznatky, na základě kterých chceme kvalitu soutěže do budoucna ještě zlepšit,“ shodují se ředitel Rally Vyškov, Jaromír Palásek a předseda Hanáckého rally klubu v AČR, Ing. Ladislav Petráš.

Pořadatelé Rally Vyškov děkují Městu Vyškov a všem obcím, kterými soutěž projížděla, za výbornou spolupráci. Poděkování patří také Jihomoravskému kraji a v neposlední řadě všem partnerům, bez kterých by se nepovedlo tuto soutěž uspořádat.

Veškeré informace týkající se Rally Vyškov 2019 a dalších aktivit Hanáckého Rally Klubu v AČR jsou dostupné na oficiální webové stránce soutěže www.rallyvyskov.cz. Sledovat můžete také facebookový profil Rally Vyškov. Už nyní se těšíme na Rally Vyškov 2020! 

Rally Vyškov na sociálních sítích:
Facebook: https://www.facebook.com/Rally-Vyškov-1480278015549381/ 
Instagram: https://www.instagram.com/rallyvyskov/ 

Bc. Lukáš Chum, tiskový mluvčí XXVII. Rally Vyškov 2019

Vytisknout

Diskuze: Rally Vyškov se stala kořistí Tarabuse a Neumanna

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Vyškov (CZE)

Až na ty retardéry…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud