Vojta Štajf: Po dvou letech opět v moravských vinicích

RallyZone.cz, 13. června 2019, 17:45 Google+

Racing 21 se vrací do Hustopečí po loňské absenci. Bude to desátý zdejší start pro Vojtěcha Štajfa a pozitivní výsledková bilance pro Veroniku Havelkovou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Po loňské absenci, způsobené účastí týmu Racing 21 v seriálu FIA Middle East Rally Championship, odstartuje o nadcházejícím víkendu posádka Vojtěch Štajf a Veronika Havelková s vozem Volkswagen Polo GTI R5 do čtvrtého podniku domácího šampionátu Agrotec Petronas Rally 2019 v Hustopečích.

Tratě letos již patnáctého ročníku této tradiční soutěže budou, stejně jako vloni, situovány opět do zdejších proslulých vinic. Posádky budou ve dvoudenní soutěži soupeřit na deseti rychlostních zkouškách o celkové délce 150 kilometrů. Stejně jako v minulých soutěžích se očekává zejména silná konkurence vozů třidy R5, doplněná o přední posádky slovenského šampionátu v rally.

Jezdec Vojtěch Štajf završí víkendovým startem v Hustopečích desítku svých zde absolvovaných soutěží. Jeho celková bilance hovoří ve prospěch šesti dokončených závodů s nejlepšími výsledky v roce 2009 a 2016 kdy obsadil celkově čtvrté místo. U zbylých třech soutěží nespatřil šachovnicovou vlajku vlivem havárie, vždy těsně před cílem. Příprava na letošní Agrotec Petronas Rally byla tradičně ve znamení testování vozu Polo GTI R5.

„V úterý jsme absolvovali rutinní test s cílem si opět zvyknout na auto po Rally Český Krumlov, a navíc jsme vyzkoušeli některé další drobné změny v našem individuálním nastavení vozu. Po minulé soutěži jsme také repasovali některé díly na voze a jsem velmi rád, že zatím podle plánu stále posouváme své výkonové limity s vozem Polo GTI R5 výše. I na zahraničních soutěžích dokazuje tento vůz svoje ambice na vítězství, což dokázal výsledek zatím poslední soutěže seriálu ERC. Samozřejmě pozorně sledujeme i vývoj situace ohledně technického problému, provázející nový vůz v některých startech po celém světě. Chci potvrdit, že jsme v těsném kontaktu nejen s výrobcem vozu, ale i předními týmy, které tento vůz provozují. Dostáváme pravidelné a detailní informace, na jejichž základě jsme již přijali určitá opatření i na našem voze. V každém případě jsem přesvědčen, že vzniklý problém bude výrobcem v brzké době úspěšně vyřešen,“ zmínil před startem Vojtěch Štajf a dodal: „Hustopeče patří k mým oblíbeným soutěžím, ale bohužel loňský ročník jsem musel, kvůli kolizi termínu s Kyperskou rally, vynechat. Je fajn, že se budeme opět moci porovnat se špičkou slovenského šampionátu a věřím, že dodržíme letošní trend a podobně jako v minulé soutěži dosáhneme dalšího posunu ve výsledkové listině. Při neúčasti Honzy Kopeckého bude boj o nejvyšší příčky ještě atraktivnější a já doufám, že do těchto soubojů s Veronikou promluvíme.“

Navigátorka Veronika Havelková vstoupí o víkendu do své páté soutěže konané v Hustopečích. Její nejlepší umístění zde bylo druhé místo v absolutní klasifikaci v roce 2016, ale dvakrát zde získala vítězství v hodnocení právě slovenského šampionátu.

Oživením v týmu Racing 21 bude v Hustopečích účast dvojnásobné mistryně světa v motosurfingu z let 2016 a 2018 a aktuálně nejlepší sportovkyně v tomto vodním sportu Anety Šacherové. Stejnou hladinu adrenalinu, jako při jízdě na svém jetsurfu, zažije i v roli spolujezdkyně Vojtěcha Štajfa ve voze Polo GTI R5 v rámci pátečního shakedownu.

„Já se obecně zajímám o všechny adrenalinové i jinak zajímavé sporty, a právě nedávno jsem dostal příležitost, dozvědět se něco o tomto relativně mladém vodním motoristickém sportu. Průvodcem mi byla Aneta Šacherová. Ta patří k absolutní světové špičce této sportovní disciplíny, jejíž kolébkou je právě okolí Brna. Dostal jsem od ní nabídku okusit taje ovládání jetsurfu a tak jsem já na oplátku pozval Anetu do Hustopečí na jednu jízdu v rámci shakedownu. Věřím, že si to užije,“ doplnil informaci k návštěvě mladé sportovkyně Vojtěch Štajf.

15. ročník Agrotec Petronas Rally odstartuje v pátek 14. června, krátce před 18. hodinou v Hustopečích a končí ve stejném místě druhý den odpoledne.

Zdroj: Racing 21

Vytisknout

Diskuze: Vojta Štajf: Po dvou letech opět v moravských vinicích

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Traiva RallyCup - červen

Traiva: Šestý díl za námi, prázdniny před námi

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud