Mareše a Hlouška čeká ve Zlíně velké finále

RallyZone.cz, 15. srpna 2019, 23:13 Google+

Letošní ročník BARUM CZECH RALLY ZLÍN uzavírá netradičně náš domácí šampionát v rally. Legendární barumka tak rozhodne nejen o konečném pořadí juniorů v evropském mistrovství FIA ERC1 Junior, ale také o závěrečném skóre mistrovství České republiky. Filip Mareš má dobře rozehráno v obou šampionátech a ve Zlíně bude bojovat především o titul nejlepšího evropského juniora do 28 let.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Při své druhé sezóně s vozem Fabia R5 se posádka Filip Mareš – Jan Hloušek drží na průběžně druhém místě absolutního pořadí v domácím mistrovství. Velkou šanci má také na zisk titulu mistra Evropy v kategorii ERC1 Junior a to i přes absenci na úvodních dvou podnicích. „Boj o titul v juniorech bude pro nás na barumce prioritou. Nečeká nás snadný úkol, máme totiž zatím jen tři starty a do konečného zúčtování se počítají čtyři výsledky. Pro úspěch v Evropě tedy potřebujeme skutečně dobrý výsledek a silné body v kategorii ERC1 Junior," vysvětluje situaci před startem spolujezdec Jan Hloušek.

Filip Mareš má sezónu dobře rozjetou, na posledních dvou podnicích FIA ERC v Polsku a Itálii zvítězil v juniorské kategorii ERC1 Junior a v Hustopečích oslavil své první absolutní vítězství. Na barumku tak odjíždí s velkým odhodláním, i když konkurence ve Zlíně bude z celé letošní sezóny jednou z nejsilnějších. „Barumka bude opravdovým vrcholem letošní sezóny a zřejmě také nejdůležitějším závodem naší dosavadní kariéry. Tím se ale rozhodně nehodláme svazovat. Vzhledem k dosavadnímu průběhu sezóny jdeme do závodu s dobrým pocitem a se zdravým odhodláním pokusit se naše letošní výsledky v evropě i v českém mistráku ještě vylepšit," prozrazuje Filip Mareš.

V pondělí proběhl v Biskupicích nedaleko Luhačovic předzávodní test, jehož cílem bylo odzkoušení techniky před samotným startem. A protože doprovodný program Barum Czech Rally Zlín začal už v úterý, čeká na posádku Fabie R5 se startovním číslem 5 velmi náročný týden. „V úterý jsme si podruhé v životě mohli užít atmosféru zlínské autogramiády. Počet fanoušků byl ohromující. I během seznamovaček jich bylo u tratí poměrně dost. Tím je Barum rally zkrátka výjimečná," popisuje čerstvé zážitky semčický jezdec a dodává: „Věřím, že nás fanoušci na zlínsku poženou kupředu a pomůžou nám dosahnout co nejlepšího výsledku!"

Téměř 140 přihlášených posádek, bohatý doprovodný program a neopakovatelná atmosféra na vás čeká na devětačtyřicátém ročníku Barum Czech Rally Zlín. Přijeďte podpořit posádku Filip Mareš – Jan Hloušek, která i tentokrát odstartuje pod hlavičkou reprezentačního ACCR Czech Rally Teamu. Na dveřích své Fabie R5 povezou startovní číslo 5.

PR Filip Mareš

Vytisknout

Diskuze: Mareše a Hlouška čeká ve Zlíně velké finále

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Jelínek s Ingrem se na tratě vracejí s cílem užít si Barumku

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud