JUBILEJNÍ START VOJTĚCHA ŠTAJFA NA RALLY BOHEMIA

RallyZone.cz, 9. července 2020, 19:52 Google+

Posádka Racing 21 Klokočka Volkswagen týmu Vojtěch Štajf a František Rajnoha odstartují o tomto víkendu ve svém soutěžním vozem Polo GTI R5 do premiérového podniku letošního MČR v automobilových soutěžích, populární Rally Bohemia. Pro Vojtěcha Štajfa to bude jubilejní dvacátý start v této soutěži.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Štajf, Vojtěch - Rajnoha, František

Štajf, Vojtěch - Rajnoha, František | foto: Archiv jezdce

Sdílejte článek

Na programu prvního podniku letošního šampionátu v rally je celkem osmnáct rychlostních zkoušek rozdělených do sobotní a nedělní sekce s celkovou délkou 157 kilometrů. Opožděný start do letošní sezóny vlivem opatření proti koronaviru však přilákal do Mladé Boleslavi a okolí, kde se soutěž Rally Bohemia tradičně koná, velmi silnou jezdeckou konkurenci zejména v kategorii vozů R5.

Pro Vojtěcha Štajfa se jedná o jubilejní dvacátý start na Rally Bohemia za volantem soutěžního vozu, nepočítáme-li jeho účast v rámci jízdy legend na Rally Bohemia Historic 2015. Na startu této soutěže se však objevil už před 25 lety, a to jako navigátor. Od roku 1995 absolvoval tuto soutěž v roli spolujezdce celkem čtyřikrát. Vedle celkového vítězství v roce 2005 v rámci Evropského poháru upoutal velkou pozornost také jeho těsný souboj o republikový bronz v roce 2018 a stejné umístění v loňském roce v klasifikaci MČR. Pro navigátora Františka Rajnohu bude letošní start na 47. Rally Bohemia v pořadí již osmý a poprvé se objevil na startu v Mladé Boleslavi v roce 2004, tehdy ve voze kategorie WRC. Společně pojede posádka Štajf – Rajnoha tuto soutěž již potřetí.

„Už na začátku roku, kdy jsem plánoval svůj jezdecký program v letošní sezóně, byla Rally Bohemia na mém seznamu soutěží vedle účasti v kompletní Rallysprint sérii. Mám tuhle soutěž velmi rád povahou její tratě a často se mi tady hodně dařilo. I proto jsem si nemohl nechat ujít svůj letošní první mistrovský a zároveň jubilejní start v Mladé Boleslavi. Jsem hodně rád, že se rally sezóna konečně rozjíždí a kvalita posádek ze startovní listiny slibuje i pro diváky skvělou podívanou. Pro mě je výjimečný také fakt, že tým Racing 21 zde nasadí oba své vozy Polo GTI R5. Já i Honza Černý jsme se poctivě na Bohemku připravovali, a tak věřím, že tuto přípravu oba zúročíme v dobrém výsledku. Umístění v top 5 by se mi určitě líbilo,“ řekl jezdec Vojtěch Štajf, který otevřel svůj letošní rok v automobilových soutěžích celkovým druhým místem na nedávném volném podniku Mogul Test Rally v Sosnové.

47. Rally Bohemia bude zahájena již v pátek 10.7. volným programem na Autodromu Sosnová, kdy se soutěžní posádky představí se svými vozy v rámci speciální show pro diváky. Slavnostní start soutěže bude poté v sobotu 11. července v 9:30 hodin na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi.

Tým Racing 21 nasadí do soutěže dva vozy Polo GTI R5. První týmový vůz s posádkou Štajf – Rajnoha doplní v druhém voze jezdec Jan Černý s navigátorem Petrem Černohorským.

Více informací o týmu na:

www.facebook.com/racing21rallyteam 
Racing21_rallyteam 
www.racing21.cz 


Komunikace:
Tomáš Vaněk
PR manažer, RACING 21
E-mail: tomas.vanek@vizus.com
Mobil: +420 734 313 315

Vytisknout

Diskuze: JUBILEJNÍ START VOJTĚCHA ŠTAJFA NA RALLY BOHEMIA

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Závodníci i fanoušci, v listopadu hurá do Klatov!

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud