Závěr sezóny bez vsetínského sprintu

Tomáš Plachý, 13. října 2020, 17:41 Google+

Vyhlášený nouzový stav a s tím související epidemiologická a hygienická opatření donutily pořadatelský tým Autoklubu Vsetín – město v AČR k nepopulárnímu rozhodnutí. RENTOR racing – PARTR Rally Vsetín, která měla být posledním závodem Liqui Moly Rallysprint Série a Poháru 2+ a předposlední soutěží MČR v rally historiků, se 24. října 2020 neuskuteční.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vsetín (CZE)

Rally Vsetín (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Vsetínští pořadatelé do posledních momentů „bojovali“ za zdárné odjetí soutěže. Ta měla s jedinou servisní zastávkou obsahovat šest měřených testů, na třech úsecích, s délkou 61,34 kilometrů. Bezproblémový průběh Rally Morava ve Šternberku navíc ukázal, že to je při dodržení striktních pravidel reálně proveditelné. Ovšem omezení, která platila minulý týden, jsou aktuálně výrazně zpřísněna a vzhledem k tomu je absolvování soutěže nereálné. 

„Včerejší opatření vlády ČR a Ministerstva zdravotnictví definitivně překazila náš optimismus. Rally Vsetín se letos neuskuteční. Ani přesunutí na listopad nepřipadá v úvahu, nová povolení by nebylo možné v tomto šibeničním čase vyřídit. Samozřejmě je nám to moc líto kvůli soutěžícím a fanouškům, kteří se na náš závod těšili. Velké poděkování musím směřovat všem, kteří se na přípravách soutěže podíleli, obecním samosprávám a hlavně partnerům, kteří nás i v této těžké době podpořili. Jmenovitě pak společnostem RENTOR racing group a PARTR. Zároveň chci poděkovat prezidentovi Autoklubu ČR panu Šťovíčkovi a generálnímu sekretáři Tomáši Kuncovi, kteří se osobně snažili průběh a konání naší rally zajistit po stránce legislativy,“ reaguje na zrušení závodu ředitel Petr Gryger.

Oficiální stránka RENTOR racing – PARTR Rally Vsetín je www.vsetinrally.cz, sledujte dále i naši facebookovou stránku Rally Vsetín.

Vytisknout

Diskuze: Závěr sezóny bez vsetínského sprintu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Morava (CZE)

Vítězi Rally Morava Roman Odložilík s Martinem Turečkem

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud