Solberg se s Citroënem rozloučil vítězstvím

iM2, 12. prosince 2011, 20:21 Google+

Ve finále Memorial Bettega Night Sprint by Chris Meeke o chloupek rychlejší. Nicméně Petter dokázal vyhrát v neděli. Pro Nora to byl poslední start s Citroënem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Solberg, Petter - Patterson, Chris | foto: Citroën Communication

Sdílejte článek

Už na pátečních volných trénincích byl Chris Meeke o chlup nejrychlejší. S časem 47,154 si zajistil první místo před druhým Jarim-Mattim Latvalou o 0,328s. Třetí byl italský asfaltový mistr Luca Pedersoli. Petter v té době v místě ještě nebyl.

V sobotu se v červené skupině kvalifikovali do sedmifinále Petter Solberg a Jari-Matti Latvala. Prosadili se proti Italům Andreu Navarrovi a Tonymu Cairoliovi. Ze zelené skupiny postoupili Kris Meeke a motokárové eso Andrea Dovizioso. Ti se prosadili proti Lucovi Pedersolimu a Pierovi Longhimu. Tím se stanovily duely pro neděli.

V neděli opravdu představil Dovizioso, který byl lepší v duelu proti také na Fordu jedoucímu Latvalovi. V druhém sedmifinále se potkali účastníci sobotního Memorial Bettega Night Sprintu. V sobotu byl ještě rychlejší Kris Meeke na Mini, ale v neděli vyhrál Nor s Citroënem.

I ve finále se Petter dokázal prosadit, ale proti Doviziosovi to neměl v žádném případě lehké. Nakonec soutěž Solberg ovládl v poměru 3:2. "Opravdu mě vítězství hodně těší. Motorshow v Boloni je skvělá událost, během které se ve dvou dnech odehraje velké množství akce a napínavých duelů. Proto je extra dobré, když zde vyhrajete," říká Petter Solberg. Třetí byl nakonec Chris Meeke, který porazil Jariho-Mattiho Latvalu.

V Trofeo S2000 v sobotu vyhrál Andrea Aghini (Peugeot), který těsně vyhrál nad Renatem Travagliou (Ford). Pro Pettera to byl poslední start s DS3 WRC. Pokud bude jezdit v roce 2012, tak jen s továrním autem. Je dost dobře možné, že se Petter opět vrátí k Malcolmovi Wilsonovi a jeho M-Sportu, kde začal svoji kariéru v MS. Po jeho náhlém odchodu k Subaru nebyly vztahy s Wilsonem tehdy však úplně ideální.

Vytisknout

Diskuze: Solberg se s Citroënem rozloučil vítězstvím

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Solberg k Fordu?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud