Toyota začala s prvním testem Yarisu WRC

iM2, 19. března 2014, 15:56 Google+

Zcela podle očekávání zahájil testovací jezdec Toyoty, Stéphane Sarrazin, testování Toyoty Yaris WRC. Test probíhá v italském Toskánsku a k Francouzovi se přidal i zkušený testovací jezdec Sebastian Lindholm.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bates, Neal

Bates, Neal | foto: Toyota

Sdílejte článek

Shakedown auta proběhl zkraje roku na testovací dráze Toyoty. Tento týden se rozběhl první opravdový test auta. Jezdí se na šotolině. Podle zpráv bristkého Autosportu se začátek odehrál bez sebemenších technických problémů nového japonského vozu WRC. 

Za testovací program je zodpovědný tým Motorsport Italia, který se v roce 2012 staral o nasazování 'továrního' týmu Mini do WRC. Týmový šéf, Bruno de Pianto, odmítl, že by se jeho tým jakkoliv podílel na vývoji vozu: "My poskytujeme servis ve spolupráci s Toyotou," říká de Pianto. "Takto jsme se s Toyotou domluvili ohledně tohoto předmětu."

Také samotná Toyota potvrdila, že využije tým Motorsport Italia k provedení úvodních testů. Stejný postup zvolili Japonci také v roce 2012, kdy Oreca obstarala úvodní testy prototypu LMP1. Japonská značka také doposud oficiálně nepotvrdila návrat do WRC, jen velký zájem. Německá pobočka, TMG, však vyloučila, že bychom se mohli dočkat již příští rok.

Možností se tedy jeví sezona 2016, avšak více pravděpodobné je až auto postavené podle nových technických regulí pro sezonu 2017. Přitom návrat značky do WRC se těší u nejvyššího vedení firmy velké podpoře, což dokázal i preziden společnosti, Akio Toyoda, během Rally Monte Carlo, když vystoupil v televizi v rámci zpravodajství o soutěži.

"Toyota by byla moc ráda zpět ve WRC, ale je těžké říci přesné datum. To samé jsem řekl před dvěma lety, avšak teď se vzdálenost [ke vztupu] výrazně zmenšila," řekl Toyoda. Jen připomeňme, že se Toyota stáhla z WRC po sezoně 1999, když upřednostnila program v F1. Za dobu působení v MS si vyjela 3 konstruktérské tituly a 4 jezdecké.

Vytisknout

Diskuze: Toyota začala s prvním testem Yarisu WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Fiat 131 Abarth

Legendární vozy: Fiat 131 Abarth

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud