Solberg mohl jet Dakar, ale odmítl. Proč?

iM2, 16. října 2015, 14:01 Google+

Petter Solberg pustil k vodě start v továrním týmu na Dakaru 2016. Důvodem je snaha se maximálně soustředit na MS v Rallycrossu. V roce 2017 už chce ale do pouštního závodu definitivně odstartovat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter

Solberg, Petter | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Petter Solberg odmítl místo v některém z továrních týmů na Dakaru 2016. Důvodem je snaha se maximálně koncentrovat na MS v rallycrossu, v roce 2017 už ale chce pouštní maraton definitivně odjet. I když neprozradil, o kterou značku se mělo jednat, dle zpráv německého 'motorsport-total.com' se mělo jednat o Toyotu.

Úřadující mistr světa Rallycrossu vede dva závody před koncem letošního ročku tabulku o 22 bodů. Angažmá pro Dakar 2016 se vážně zabýval, avšak nakonec se rozhodl plně se soustředit na zbývající dva závody - Itálie a Argentina. 

"Měl jsem pro Dakar 2016 nabídku, ale nemyslím si, že zbývá dost času na to, abych stihl auto otestovat a abych se stihl na ročník 2016 připravit. Když do něčeho jdu, tak nechci jen vyplňovat startovní pole. Chci jet vždycky o vítězství. Protože má šampionát Rallycrossu toho ještě hodně před sebou, nebylo by rozumné jít do výzvy v podobě Dakaru," řekl bývalý tovární jezdec Fordu a Subaru v rally. 

img-responsive

Dakar 2016 Solberg nestihne, ale spekuluje se o jeho startu ve Walesu 2015 v rámci WRC | foto: Citroën Communication

Letos odjedou Dakar další jezdci, které Nor zná ze svého účinkování v MS - Martin Prokop (Toyota), Sébastien Loeb (Peugeot) a Mikko Hirovnen (MINI). Mistr světa WRC z roku 2003 ale nevylučuje, že se v budoucnu na start také postaví: "Byl by to velkolepý zážitek."

"Šance bojovat opět proti Loebovi a Hirvonenovi by byla také skvělá. S týmem PSRX-Team už jsem ale došel tak daleko, že se chci plně soustředit na to, abych získal další titul. Dakar je velkolepý, ale být na něj připravený, to chce nepodcenit přípravu. Ale pro rok 2017 budeme připraveni."

Vytisknout

Diskuze: Solberg mohl jet Dakar, ale odmítl. Proč?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Klatovy (CZE)

Ondřej Bisaha po úspěchu v Klatovech pojede o prvenství v Rallysprint sérii

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud