Fulnek - Odry: Osm desetin pro Romana Odložilíka s Martinem Turečkem

Tomáš Plachý, 11. srpna 2021, 10:19 Google+

O vítězi premiérového ročníku Rallysprintu Fulnek – Odry rozhodlo pouhých osm desetin. Souboj pozdějšího vítěze Romana Odložilíka a jeho sekundanta Adama Březíka navíc rozhodlo nutné zrušení závěrečné rychlostní zkoušky po havárii vozu se startovním číslem 1. V rámci Rallysprint Série triumfoval letošní suverén Jan Dohnal s Renaultem Clio S1600.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Fulnek - Odry (CZE)

Rally Fulnek - Odry (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Ze startovní rampy ve Fulneku vyrazilo vstříc třetímu klání Rallysprint Série a Poháru 2+ sedmdesát dvojic, na které čekalo šest rychlostních zkoušek ve dvou sekcích. Závodilo se na známých úsecích Fulnek a Odry, premiéru zažívala zkouška Tošovice, která nakonec byla s průměrem přes 127 km/h nejrychlejším testem soutěže. Za to částečně sklidila od účastníků menší kritiku. Organizační tým si však byl vědom menší sportovní hodnoty tohoto úseku a je připraven pro následující ročník na tratích dále pracovat. Co se naopak pořadatelům vydařilo, to byl ve spolupráci s radnicemi Fulneku i Oder doprovodný program na obou náměstích. Ve Fulneku vše doprovodila Trabant Retro Rally a večerní koncert slovenské kapely Desmod.

img-responsive

Rally Fulnek - Odry (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

 

Ale pojďme zpět k průběhu závodu. O absolutní stupně vítězů se popasovaly speciály Rally2, po staru nazývané také „er pětky“. Nejrychleji začal Roman Odložilík s fabií evo, ale v kontaktu s ním se držel Adam Březík, jenž sekundoval triumfem ve druhém testu. Odložilík ovšem kontroval na Odrách a po polovině závodu vedl o 4,5 sekundy. Tvrdě se bojovalo i o další příčky, třetímu Ondřeji Bisahovi dýchal na záda Vojtěch Štajf, páté místo držel Karel Trněný a šestku uzavíral Martin Vlček.   

img-responsive

Rally Fulnek - Odry (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

V opakovaných průjezdech soutěž gradovala. Březík s Krajčou vyhráli dva testy v řadě a před poslední naplánovanou zkouškou ztráceli na lídra Odložilíka jen osm desetin. Bisaha si držel třetí příčku, ale Štajf měl bronz stále na dosah (rozdíl 4,5 vteřiny). A na 2,2 sekundy stáhnul pátého Trněného Vlček. V takovém rozpoložení přední posádky vyrazily do poslední, více než dvanáctikilometrové zkoušky Odry, která patří mezi českými rallysprinty mezi nejnáročnější. Do cíle však v řádném čase nedorazila ani jedna. Na vině byla havárie posádky se startovním číslem 1 Bisaha – Těšínský. Jejich Hyundai i20 R5 totiž po výletu z trati poškodil svodidla, která totálně zablokovala průjezd inkriminovaným místem. Jako finální tak platily výsledky po páté zkoušce, za Odložilíka a Březíka se posunul Štajf. Čtvrté místo si z Fulneku odvezl Trněný, páté Vlček a šestku zavřel Tomáš Kurka.

img-responsive

Rally Fulnek - Odry (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Rallysprint Série, seriálu vozů s jednou poháněnou nápravou, dominovali J. Dohnal s Vybíralem. Posádka vozu Renault Clio S1600 opanovala všech pět měřených úseků a zvítězila stylem start-cíl. Druhé místo obsadil Egon Smékal s Citroënem DS3 R3T, třetí skončil David Štefan (Peugeot 208 Rally4).

img-responsive

Rally Fulnek - Odry (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

V rámci České Trofeje historických automobilů projeli nejrychleji tratěmi na Fulnecku a Odersku Martin Černý s Anetou Kiliánovou na voze Lada VFTS.

img-responsive

Rally Fulnek - Odry (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

„Rallysprint Fulnek – Odry je zdárně za námi. Snaha o vznik nového závodu se díky pochopení vedení měst Fulneku a Oder vydařila. Nyní jsme v situaci, kdy můžeme z premiérového ročníku vycházet při přípravě toho následujícího, kde si samozřejmě vezmeme k srdci všechny výtky, které se nám během víkendu donesly. Na tratích budeme samozřejmě dále pracovat, před lety jsme ve stejném duchu postupovali i na Valašce, kterou připravuje podobný okruh pořadatelů. Věřím také, že si soutěž do budoucna najde v regionu své další příznivce a bude jedním z taháků seriálu jednodenních soutěží,“ okomentoval průběh Rallysprintu Fulnek – Odry šéf organizačního týmu Jaromír Tomaštík.

img-responsive

Rally Fulnek - Odry (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Rallysprint Fulnek – Odry 2021, tiskový servis

Tomáš Plachý

Vytisknout

Diskuze: Fulnek - Odry: Osm desetin pro Romana Odložilíka s Martinem Turečkem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Rally Fulnek - Odry (CZE)

Racing21: Bronzem ve Fulneku k vrcholu Poháru 2+

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud