Boj o vítězství v Poháru 2+ se přiostřuje

RallyZone.cz, 9. září 2021, 12:36 Google+

Jednodenní automobilové soutěže Poháru 2+, které jsou hodnoceny v rámci Autoklub Rallysprint série 2021, vstoupily v kalendáři do své druhé poloviny. Aktuální celková klasifikace už nyní naznačuje dramatické vyvrcholení letošní sezóny. I proto se posádka Vojtěch Štajf – František Rajnoha postaví o nadcházejícím víkendu na start Rally Vyškov.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Fulnek - Odry (CZE)

Rally Fulnek - Odry (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Již 29. ročník této soutěže přivítá rovnou stovku přihlášených posádek. Ve svém programu nabídne Rally Vyškov účastníkům i divákům dva okruhy se čtyřmi totožnými rychlostními zkouškami. Celková délka měřených úseků je 71 kilometrů. Ve startovní listině nechybí velmi kvalitní soutěžní posádky, které s jistotou promluví do celkového boje o vítězství v letošním Poháru 2+ při Autoklub Rallysprint sérii.

Jednou z nich je posádka Vojtěch Štajf a František Rajnoha, která i pro start na Rally Vyškov zůstane věrná vozu ŠKODA Fabia R5 provozovaném týmem Duck Racing Petra Kačírka. Právě Štajf s Rajnohou se budou v sobotu snažit o maximální bodový zisk s cílem zůstat na vrcholu klasifikace Pohárů 2+. Aktuálně mají shodný počet 42 bodů se svými soupeři, posádkou Odložilík – Tureček.

Ještě před soutěží se Vojtěch Štajf zúčastnil tradičního testu vozu Fabia R5, který umožnil jeho finální nastavení před sobotním startem. „Letošní sezóna v Poháru 2+ je z mého pohledu velmi vyrovnaná a tím také divácky atraktivní. Cítím, že vše směřuje pomalu k velkému finále a naším cílem je přirozeně zvítězit v této sezóně. Rozhodně tomu přizpůsobím i svůj letošní sportovní program, pokud to bude situace v závěru šampionátu vyžadovat. Musíme samozřejmě počítat s tím, že o letošní vítězství půjde nejen nám, ale i Romanovi Odložilíkovi a také Adamovi Březíkovi, který na nás nyní ztrácí pouhé tři body. Proto se s Frantou do Vyškova hodně těšíme,“ řekl na testu Vojtěch Štajf a dodal. „Dnes jsme tady doladili poslední technické detaily v nastavení Fabie R5 a jsem s tím spokojený. Pro tento vůz jsem se rozhodl vzhledem k tomu, že naše Polo GTI R5 je ve stejném termínu pronajaté na jinou soutěž v zahraničí. A přestože ve Vyškově pojede Roman Odložilík s novější verzí Fabia Rally2 Evo, budeme se snažit výkonový hendikep starší specifikace našeho vozu na trati minimalizovat.

Soutěž Rally Vyškov startuje v sobotu 11. září od 9 hodin. V cíli ve Vyškově by se měly první posádky objevit tentýž den těsně před 17. hodinou.

Více informací o týmu na: 
www.facebook.com/racing21rallyteam 
Racing21_rallyteam
www.racing21.cz 

Tomáš Vaněk

Vytisknout

Diskuze: Boj o vítězství v Poháru 2+ se přiostřuje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Vyškov (CZE)

Koukej, bude to oukej

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud