1. Valašská regularity rally spolu s Rallysprintem Fulnek – Odry

Tomáš Plachý, 29. července 2022, 11:06 Google+

Rallysprint Fulnek – Odry loni naskočil do seriálu jednodenních závodů, nabídl dramatický průběh, kdy o vítězi měla rozhodovat poslední zkouška soutěže… Letos organizátoři připravují rally na termín 12. – 13. srpna 2022. Novinkou v závodním programu bude dvoudenní 1. Valašská regularity rally ve dnech 13. – 14. srpna 2022.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Fulnek - Odry (CZE)

Rally Fulnek - Odry (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Dvoudenní závod pravidelnosti bude hodnocen do seriálů PHOENIX Contact Česká trophy v ecoRally a Česká trophy v rally pravidelnosti. Odstartován bude 13. srpna ve 13:40 hod. kontrolou TC0 (výjezd z areálu BETRIM), následně proběhne slavnostní start na náměstí TGM v Odrách (TC1, 14:00 hod.). Cíl účastníci protnou na náměstí Komenského ve Fulneku 14. srpna 2022 ve 14:30 hod. Soutěže s celkovou délkou 416,21 km s dvanácti zkouškami (253,52 km) se mohou zúčastnit posádky ve třech kategoriích – Ecorally (všechny sériové automobily s alternativním pohonem), Rally pravidelnosti (všechny historické automobily roku výroby 1931 až 1996 včetně) a Soudová vozidla (všechny automobily od roku výroby 1997 včetně, která nesplňují podmínky pro účast v České trophy v ecoRally). Uzávěrka přihlášek 1. Valašské regularity rally je 7. srpna 2022.

„Tímto zakládáme novou tradici a věřím, že v řádu několika následujících ročníků bude startovní pole, které může být složeno z běžných řidičů, dosahovat mnoha desítek účastníků, jak je zvykem na podobných soutěžích v Německu, Španělsku, Francii a ve spoustě dalších států. Za mě je tento druh soutěže výbornou možností vyzkoušet si v reálném provozu jak přesnost, tak odhad reálné momentální rychlosti. Věřím, že ač jsme připravili první ročník, užijí si účastníci kvalitně připravený závod, který jim umožní ochutnat atmosféru některých částí rychlostních zkoušek a také krásu regionů Valašska a Lašska,“ říká ředitel rally Jaromír Tomaštík.

Rallysprint Fulnek – Odry bude započítáván do šampionátů Pirelli Rallysprint Série, Autoklub RSS v rally historických automobilů a do Poháru 2+. Na Fulnecku a Odersku se představí i účastníci Čermák a Hrachovec ADAM Cupu.

Program závodu zahájí ve čtvrtek 11. srpna prezentace posádek, v pátek 12. srpna proběhnou seznamovací jízdy, technická přejímka (Autoservis Lubkar, Fulnek – Jerlochovice) a předstartovní část dokončí od 17 hodin slavnostní start na náměstí ve Fulneku. Do sobotního závodu vyrazí posádky ze servisu ve Fulneku v 9 hodin. Harmonogram čítá šest rychlostních zkoušek na třech úsecích, celkem 71,04 ostrých kilometrů. První posádky lze očekávat v cíli po 16. hodině.

„Při letošním ročníku vyjdeme z toho loňského. Ve Fulneku i v Odrách cítíme velkou podporu. Závodní pole tak několikrát projede oběma městy nejen při kontrolách přeskupení, ale rovněž při rychlostních zkouškách. Jedna ze zkoušek bude opět startovat na náměstí ve Fulneku, druhá projede katastrem města Odry. Trojici zkoušek doplní mírně prodloužený test se startem v Tošovicích,“ naznačuje ředitel závodu Jaromír Tomaštík.

Více informací k oběma soutěžím je zveřejněno na oficiální stránce www.rally-sprint.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Rally Fulnek – Odry.

 

Rallysprint Fulnek – Odry 2022, tiskový servis

Tomáš Plachý

Vytisknout

Diskuze: 1. Valašská regularity rally spolu s Rallysprintem Fulnek – Odry

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Bohemia Rally (CZE)

VÍTĚZSTVÍ BYLO NA DOHLED

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud