Pešla v Pačejově trápila elektronika, tak vyměnil všechna čidla

Miroslav Vebr, 21. srpna 2012, 22:18 Google+

Ne zrovna dvakrát spokojená odjížděla z Fuchs Oil Rally Agropa Pačejov posádka MH Racing teamu ve složení Jaroslav Pešl – Roman Pešek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally pačejov

rally pačejov | foto: Krajča, Ondřej

Sdílejte článek

Valašskou dvojici jezdící na černo-růžovém Mitsubishi Lancer EVO IX na šestém podniku sprintového šampionátu notně potrápila technika a nemohla tak podat úplně stoprocentní výkon. Pešl s Peškem tak skončili na dvanáctém místě absolutně a šestí ve své třídě 3.

První problém přišel pro Pešla s Peškem hned zkraje rally, která obsahovala celkem osm rychlostních zkoušek. „Na jedničce jsem kapánek zaspal a všichni ostatní nám celkem výrazně odskočili. Asi jsem jel tu první RZ až příliš opatrně a výsledkem bylo, že nám všichni ujeli,“ sypal si Jaroslav Pešl popel na hlavu za nepříliš povedený první test. V podobném, tedy negativním duchu to pokračovalo až na pár výjimek po celou soutěž. Na vině už však nebylo „ranní zaspání“ jako na jedničce, ale převážně technika, která tentokrát oba Valachy v kokpitu devítkového Lanceru pořádně vydusila. Konečné dvanácté místo absolutně a šesté ve třídě tak bylo pravdivým ukazatelem toho, jak to na trati vypadalo. „Spokojen s Pačejovem určitě nejsem a nemůžu být, ani s výkonem a už vůbec s výsledkem. Po celou rally jsme průběžně měli technické problémy, které nám nedovolovaly jet ani zdaleka na plno. Prostě se na nás po většinu soutěže valil jeden problém za druhým, s tím se nedalo nic dělat,“ posteskl si nad nedobrým průběhem sprintu pilot posádky Jaroslav Pešl. Nejvíce jej trápila elektronika. „Dovnitř auta prostě nevidíš. Občas se nám na trati stalo, že auto chvíli prostě vůbec netáhlo. Přesně nevíme, co to bylo, ale preventivně jsme hned vyměnili snad všechna čidla, tak snad to bude lepší,“ věří nedávný čerstvý otec dcerky Laury. 

Naštěstí pro něj to však v Pačejově nebylo jen negativní. Ve chvílích, kdy autíčko poslouchalo, jak má, se Pešlovi povedly velmi solidní výsledky. „Ve třetí a páté erzetě jsme zajeli druhý nejlepší čas v naší třídě, což mě samozřejmě hodně těší. Jako dílčí úspěch to je dobré, alespoň částečně nám to spravilo náladu,“ ulevil si 32letý závodník. Z nepovedeného závodu však i přesto mohl nakonec vytěžit mnohem více, než „jen“ šesté místo ve třídě. Po šesti zkouškách se totiž ve třídě 3 prodral až na páté místo před Lumíra Firlu. „Z toho jsem měl radost, jenže v předposlední sedmé RZ jsem udělal velikou chybu, probrzdil jsem zatáčku a totálně zbytečně ztratil asi patnáct vteřin. Tím jsem si to sám pokazil a Lumír skončil o čtyři desetiny vteřiny přede mnou pátý,“ litoval zbytečné chybičky Jaroslav Pešl. 

Když už se nevedlo jemu samotnému, udělalo Pešlovi radost alespoň vystoupení jeho kolegy a kamaráda Martina Hudce. „Bylo vidět, že Hud si závod užíval. Občas jsem po něm samozřejmě kouknul, jak se mu vede. A nebylo to špatné,“ pousmál se Pešl při reakci na svého parťáka z MH Racing teamu Hudce, který jel v Pačejově poprvé pod křídly Semerád Rally teamu. „Myslím, že Hud odvedl slušnou práci, s autem jel úplně poprvé a atakoval první místo ve třídě, nakonec skončil o chloupek třetí. Myslím, že se může už jen zlepšovat,“ pochválil Pešl svého kolegu a kamaráda Hudce, který měl v cíli na Pešla pětapadesát vteřin k dobru. „Rozdíl tam byl tentokrát vidět. Martin měl super připravené auto, to se musí nechat, já jsem kromě techniky navíc dělal tentokrát opravdu hodně chyb. Myslím, že je jasné, že bude velmi těžké ho teď stíhat a prát se s ním, jak tomu bývalo na našich růžových Lancerech. Ale můžu všem zaručit, že se ho budu snažit prohánět, co to dá,“ slíbil Jaroslav Pešl.

Další příležitost prohnat svého kamaráda a zároveň soupeře bude mít Jaroslav Pešl na předposledním sedmém podniku sprintového šampionátu – na AZ Pneu Rally Jeseníky v sobotu 22. září.     

Vytisknout

Diskuze: Pešla v Pačejově trápila elektronika, tak vyměnil všechna čidla

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally kostelec

Vlčákovi došly volty

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud