Luboš Picek zajel na Barumce skvělý výsledek

Pavel Vydra, 1. září 2016, 21:00 Google+

Již po čtyřicáté šesté se v okolí Zlína jela slavná Barum rally, která byla součástí Mistrovství Evropy i Mistrovství České republiky. Absolutní vítězství vybojovali Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem před dvojicemi Kostka – Kučera, Černý – Černohorský, Valoušek – Havelková a Kreim – Frank – všichni jeli s vozy Škoda Fabia R5. Posádky, které projely cílovou rampou, musely zdolat celkem patnáct erzet o délce 230 kilometrů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pro skvělý výsledek si dojel dlouholetý účastník českých rally Luboš Picek ze Staňkovy Lhoty u Sobotky. S vozem Škoda Fabia a spolujezdcem Milošem Dohnalem zvítězili ve třídě 7 a celkově obsadili čtyřicátou sedmou příčku. Luboš Picek letos po dvou odstoupeních pro technické závady při Rally Český Krumlov a Rally Hustopeče dokončil na třetím místě červencovou a oblíbenou Rally Bohemia. Tady Luboše navigovala neteř Martina, která se na spolujezdeckém sedadle střídá právě s Milošem Dohnalem.

"Barumka byla pro nás jedno velké trápení s technickými závadami. Ale jak se ukázalo s velice šťastným koncem. Máme z vítězství velkou radost. Na Barumce je to premiérové vítězství. Soutěž byla velice náročná, zejména erzety Košíky, Kašava a Pindula. Navíc bylo velké horko," svěřil se po dojezdu na cílovou rampu spokojený jezdec, který má na svém kontě více jak sto rally.

Spolujezdec Miloš Dohnal pak dodává: "Bylo to krásné svezení. Kromě týmu mechaniků, kteří se tentokrát skutečně zapotili, nám při startu pomohli naši partneři, kterými byli HOKR Brno, BMS servis Brno, Tevox s.r.o., Thermocontrol CZ a Zetina s.r.o."

Vloni obsadila posádka Luboš Picek – Martina Picková stříbrnou příčku ve třídě. A jak to vypadá letos?

"Určitě jedeme do Příbrami. Zatím jsme třetí a na první místo ztrácíme pouhých devět a půl bodu. Pokusíme se bojovat o titul. V okolí hornického města jsem startoval více jak desetkrát a zdejší erzety docela dobře znám. Základem úspěchu bude mít dobře připravenou techniku."

Závěrečný díl letošního Mistrovství České republiky Rally Příbram se uskuteční první říjnový víkend a definitivně rozhodne o pořadí v jednotlivých třídách, i dalších místech absolutního pořadí. Mistři ČR jsou již známi. Stali se jimi Jan Kopecký a Pavel Dresler.

 

Vytisknout

Diskuze: Luboš Picek zajel na Barumce skvělý výsledek

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Jerzy Tomaszczyk srovnal na Barum rally skóre

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud