Barum Rally 2017: Plameny stály v cestě úspěchu

RallyZone.cz, 30. srpna 2017, 18:01 Google+

Cílové rampy Barum Czech Rally Zlín 2017 se ŠKODA Fabia R5 posádky Štajf-Skácelová letos nedočkala. Slibný úvod: po RZ6 Štajf-Skácelová na solidním 13. místě. Ohnivý konec: požár Fabie R5 utnul účinkování týmu v Barum Rally 2017. Osudu navzdory: další plány na mezinárodní rallye scéně běží dál.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Milan Procházka, RallyZone.cz.cz

Sdílejte článek

Cílové rampy Barum Czech Rally Zlín 2017 se ŠKODA Fabia R5 posádky Štajf-Skácelová letos nedočkala. Účinkování Klokočka ŠKODA Czech National Teamu ukončil po 6. rychlostní zkoušce požár vozu.

„Kdyby mi tenhle scénář někdo řekl před startem, myslel bych si o něm svoje…,“ krčí bezmocně rameny Vojtěch Štajf, když rekapituluje konec na Barum Czech Rally Zlín 2017. Těsně za RZ6 Biskupice II, na průběžném 13. místě, shořela jeho ŠKODA Fabia R5 na uhel. Pech na entou…

Klokočka ŠKODA Czech National Team přitom do letošní „barumky“ vykročil pravou nohou a na dostřel plánované první patnáctky dokončil městkou noční superspeciálku na 16. pozici. Štajf si pochvaloval čím dál lepší spolupráci se stále novopečenou navigátorkou Markétou Skácelovou, pro kterou šlo de facto o domácí soutěž. „Na barumku jsem se tolik těšila a od začátku si ji užívala. Moc mě mrzí, že jsme museli takto odstoupit. Na druhou stranu si ale uvědomuji, jaké jsme měli štěstí. Oheň byl tak rychlý, že jsme si stačili vzít jen doklady, telefony a helmy a utéct z plamenů,“ komentuje dramatické chvíle Skácelová.

Do tohoto okamžiku se první etapa vyvíjela slibně a z pátečního 16. místa se Štajf se Skácelovou na správně nastaveném voze probíjeli vpřed a drželi krok s širší špičkou v podobě Valouška či Kočiho na Fabiích R5 a byli před Jakešem, Bisahou a Odložilíkem nebo Vlčkem na Fordech Fiesta R5. K posunu vpřed mimořádně silným startovním polem přispěl stabilní výkon s vrcholným 5. časem na okruhové RZ5 Březová, v níž posádce zeleno-šedé Fabie R5 aplaudovaly špalíry diváků. „Ty časy jsme zajížděli skvělé, spolupráce s Markétou byla zkoušku od zkoušky lepší a troják nebo slušovická erzeta nám vyloženě sedly. Měli jsme dobrou náladu, auto fungovalo skvěle, a i přes sobotní horko se nám závodilo moc pěkně, časové ztráty jsme nabrali jen při dojetí Mirka Jakeše s Marcelou Ehlovou na Semetíně, kdy jsme do cíle jeli asi 2 kilometry za ním, a pak jsem díky jezdecké chybě ztratil asi 10 sekund na druhých Biskupicích“ ohlédl se za úspěšnou částí „barumky“ Štajf.

Nedaleko za cílem této zkoušky pak dealerský vůz ŠKODA Fabia R5 zachvátily ničivé plameny: „Přestože se nám za námi jedoucí posádky snažily pomoct ručními hasicími přístroji, za což bych jim chtěl ještě jednou poděkovat, nepodařilo se vůz uhasit. Plameny zlikvidovaly celé auto dřív, než dorazili hasiči,“ dokumentoval ničivost ohně Štajf.

Požár vozu tak nejen znamenal konec Klokočka ŠKODA Czech National Teamu v Barum Czech Rally Zlín 2017, ale nepříjemně zasáhl i do dalších plánů projektu Racing 21. „Ještě v sobotu odpoledne jsme museli aktivovat krizový scénář a hledat náhradní řešení pro naše nadnárodní soutěžní plány, které připravujeme už dlouho. Tohle přišlo v ten nejméně vhodný čas. Ale jsme silný tým, který si poradí i v této situaci,“ dodal na závěr Štajf.

Zdroj: Racing 21

Vytisknout

Diskuze: Barum Rally 2017: Plameny stály v cestě úspěchu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

RUFA SPORT a nie celkom vydarená Barum Rally Zlín

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud