FILIP MAREŠ – PAUZU JSME K ODPOČINKU NEVYUŽILI

Jan Koudelka, 13. června 2018, 10:37 Google+

Do druhého poločasu se o nadcházejícím víkendu přehoupne šampionát Mistrovství České republiky v rally. V pořadí čtvrtým podnikem kalendáře budou jihomoravské Hustopeče. Tento divácky i jezdecky oblíbený závod nabídne i letos zajímavé rychlostní zkoušky v krásném prostředí vinic a díky spojení se slovenským mistrovstvím také velmi početnou a kvalitní konkurenci. Ztratit se v ní nechce ani průběžně třetí posádka českého mistrovství ve složení Filip Mareš a Jan Hloušek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vyškov (CZE)

Rally Vyškov (CZE) | foto: Milan Procházka, RallyZone.cz.cz

Sdílejte článek

„Pauzu od posledního závodu jsme využili především k důkladné přípravě. V krátkém sledu za sebou nás teď čekají dva náročné závody, nadcházející Hustopeče a naše domácí Bohemia Rally. Strávil jsem mimo jiné několik dní v luhačovických dílnách, což posune můj pocit za volantem Fabie R5 zase o kus dále,“ říká Filip krátce před začátkem seznamovacích jízd a pokračuje: „Hustopeče máme opravdu velmi rádi. Předchozí tři starty nám přinesly mnoho hezkých vzpomínek na tento závod a já věřím, že jich po letošním ročníku ještě přibude. Naším cílem bude navázat na tempo ze závěru českokrumlovské rallye,“ říká odhodlaně jezdec ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMU.

Pořadatelé Rally Hustopeče i letos přichystali několik změn v tratích rychlostních zkoušek, přesto je však většina úseků posádkám známá. Nabízí se tak otázka použití rozpisů z předchozího ročníku. „S Filipem si téměř vždy chystáme nové rozpisy. Byť se proti loňsku liší jen v několika detailech, letos přeci jen soutěžíme s mnohem výkonnější technikou a chceme mít jistotu, že každá poznámka nám bude i ve Fabii R5 sedět na sto procent,“ prozrazuje spolujezdec Jan Hloušek.

Trať čtvrtého závodu MČR v rally tvoří celkem 12 rychlostních zkoušek o celkové délce bezmála 150 ostrých kilometrů. Závod odstartuje úvodním testem v pátek krátce před devatenáctou hodinou, cíl soutěže je pak plánovaný na sobotní patnáctou hodinu. Fabia R5 v barvách ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAMu se všem fanouškům tentokrát představí se startovním číslem 17.

 

Vytisknout

Diskuze: FILIP MAREŠ – PAUZU JSME K ODPOČINKU NEVYUŽILI

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Meekea už za volantem Citroënu neuvidíme

O Meekea už projevují zájem ostatní týmy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud