Krásné bugatky zaburácí opět městem

Roman Ordelt, 19. srpna 2018, 18:17 Google+

Tradice pokračuje! Po loňské odmlce se uskuteční již posedmé v rámci barumky akce pro milovníky nádherných automobilových veteránů pod názvem GRAND PRIX BUGATTI. Fanoušci krásných veteránů se mohou těšit na zcela ojedinělou exhibiční jízdu a setkání historických sportovních automobilů převážně Bugatti. Nádherné závodní vozy z minulých let se objeví během pátečního večera 24. srpna po trase divácké Super rychlostní zkoušky v centru krajského města. Fandové shlédnou krásné a nablýskané vozy s nostalgií dávných let na výstavě před zámkem v parku Svobody, kde se pokochají jejich krásou. Organizátorem akce je JUDr. Ing. Ladislav Samohýl, úspěšný zlínský podnikatel a velký nadšenec i milovník historických vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: ZLIN PRESS

Sdílejte článek

Ulice Zlína ožijí opět nádherným zvukem historických vozů z dvacátých a třicátých let minulého století. Tehdy se proháněly v ulicích tyto nádherné skvosty, které časem vystřídal populární závod tzv. Zlínská osma. Lidé si připomenou časy, kdy automobily ještě byly pravými automobily, kdy se vozy jednotlivých značek výrazně lišily a řidič řídil nebo brzdil bez pomoci posilovačů či elektroniky. „Loňský rok jsme závod nezrealizovali kvůli rodinným a pracovním povinnostem. Samozřejmě jsem si za rok vyslechl řadu připomínek ze všech stran, především od pana profesora Jana Pirka. Na letošní sedmý ročník se snažíme sehnat výjimečná vozidla a rovněž osobnosti, které se usadí za volant těchto krásných strojů. Máme zajištěno 12 vozů značky Bugatti. Vedle pěti kusů zlínských věrných kopií se jedná o originální kusy. Dále se objeví MG Midget, Amilcar, Mercedes-Benz, Porsche, Audi, Walter, Fiat, Škoda, Ferrari a další. Určitě naplníme podmínku minimálně 20 závodních vozů. Fanoušci se mají rozhodně na co těšit a čeká nás mimořádně krásná podívaná,“ pověděl Ladislav Samohýl, hlavní organizátor Grand Prix Bugatti.

I při sedmém pokračování v ulicích krajského města je zahrnuta v programu akce exhibiční jízda vozidel starších ročníků značek různých automobilů jako například Rolls-Royce, Hispano-Suiza, dále Darracq, Laurin&Klement, Škoda, Walter, Aero a další. „Jsem velmi rád, že Zlín je jeden z mála závodů, který si uchovává městský okruh. Je velmi obtížný, protože má čtyři různé druhy povrchů, a to asfalt, kostky, šotolinu a ještě něco mezi tím,“ uzavřel Ladislav Samohýl.

Milovníci historie automobilového sportu určitě nebudou v pátek 24. srpna ve Zlíně scházet! Krásné vozy si mohou prohlédnout během odpoledne a večera na výstavě pro veřejnost před zlínským zámkem a v přilehlém parku Svobody. Určitě to bude stát za to!

  

VII. ročník GRAND PRIX BUGATTI

Pátek 24. srpna 2018 – časový program

13:00 – 22:00 hod. – výstava historických vozidel pro veřejnost v prostorách před zámkem ve Zlíně

17.30 - 17.45 hod. – odjezd účastníků od zámku na start k 21. budově

18.00 hod. –  start Bugatti 1. jízda

18:15 hod. –  exhibiční jízda historických vozidel

18:45 hod. – start Bugatti 2. jízda

Vytisknout

Diskuze: Krásné bugatky zaburácí opět městem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barumka: Statistika podle seznamu přihlášených posádek

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud