Přípravy Rally Vyškov vrcholí, pojede se v plánovaném termínu

RallyZone.cz, 31. července 2020, 12:38 Google+

Dlouhá vynucená pauza způsobená pandemií nového typu koronaviru skončila. Oba české šampionáty mají za sebou úvodní podniky a další na sebe nenechávají čekat. Nejinak tomu je i ve Vyškově. Pořadatelé z Hanáckého rally klubu v AČR i přes počáteční problémy finišují přípravy letošního ročníku své soutěže, která je již tradičně zařazená do seriálu Liqui Moly Rallysprint série.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Vyškov (CZE)

Rally Vyškov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na základě rozhodnutí orgánů Automobilového sportu Autoklubu ČR byla upravena koncepce XXVIII. Rally Vyškov. Soutěž se bude skládat ze tří rychlostních zkoušek, které se pojedou dvakrát. Celková délka tratí všech rychlostních zkoušek činí přibližně 60 kilometrů. Vyškovští pořadatelé sice měli „v rukávu“ novou rychlostní zkoušku Hlubočanská, jejíž trať již byla odsouhlasena zainteresovanými obcemi, ale nakonec se rozhodli vsadit na osvědčenou trojici měřených testů Podivická, Ivanovická brána a Račická, jež budou mít menší úpravy oproti předešlým letům. Se zmiňovaným úsekem Hlubočanská se však počítá do budoucna. „Ač jsme měli v plánu novou rychlostní zkoušku, rozhodli jsme se vynechat právě jí, protože její kousek vedl po katastru, kde si místní lide úplně nepřáli, aby se v něm jelo. V příštím roce ale určitě budeme usilovat o vyřešení tohoto problému, abychom Hlubočanskou mohli zařadit do závodu,“ komentuje důvod této volby ředitel Rally Vyškov Jaromír Palásek.

K zásadní změně došlo znovu v umístění ředitelství rally. Kino Sokolský dům, kam bylo ředitelství pro letošní rok původně přesunuto, prochází od půlky července tříměsíční rekonstrukcí a souběžné využití prostorů pro ředitelství rally by bylo nereálné. Pořadatelé tedy využili nabídky pana Jaroslava Budíka a umístili ředitelství rally do prostorů vyškovského Hotelu Dukla. Prostory startu a cíle či servisní zóny zůstávají beze změn, tedy na parkovišti u okružní křižovatky u Agrodomu ve Vyškově a servisní zóna na betonové ploše jižně od areálu letiště Vyškov.

„Všichni směřujeme veškeré úsilí k průběžnému plnění všech úkonů spojených s přípravou Rally Vyškov. Vše pokračuje podle našeho plánu a rally bude z naší strany v plánovaném termínu 11. a 12. září i s ohledem na situaci zapříčiněnou pandemií COVID-19 perfektně připravena,“ ujišťuje předseda Hanáckého rally klubu v AČR Ing. Ladislav Petráš.

Dneškem byly schváleny zvláštní ustanovení. Jejich zveřejnění je možné očekávat v nejbližších dnech na webové stránce soutěže www.rallyvyskov.cz. Tam je možné také zjistit veškeré dostupné informace o Rally Vyškov 2020. Sledovat můžete také facebookový profil Rally Vyškov.

  

Rally Vyškov na sociálních sítích:

Facebook: https://www.facebook.com/Rally-Vyškov-1480278015549381/ 

Instagram: https://www.instagram.com/rallyvyskov/ 

Bc. Lukáš Chum, tiskový mluvčí

Vytisknout

Diskuze: Přípravy Rally Vyškov vrcholí, pojede se v plánovaném termínu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Mareš, Filip - Bucha, Radovan

Italské nesnáze pánů Mareše a Buchy

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud