U Citroënu panuje zklamání

iM2, 20. prosince 2012, 19:12 Google+

Thierry Neuville mluví o "jednoduchém rozhodnutí", jeho bývalý šéf - Yves Matton však vidí celou situaci jinak. Matton je rozhodnutím Neuvilla o odchodu z Citroënu k M-Sportu zklamán.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Teprve v neděli bylo definitivně oznámeno, že se Thierry Neuville pro sezonu 2013 připojuje k týmu M-Sport a opouští tak tovární Citroën. Pouhé dva dny před tímto oficiálním prohlášením informoval mladý Belgičan svého šéfa o této nabídce. "Další den ráno mi oznámil, že je rozhodnuto a že pojede za Katar M-Sport. Neměl jsem vůbec žádný čas na to, abych zareagoval a prezentoval mu jinou nabídku," líčí své zklamání pro belgický tisk Yves Matton. 

U M-Sportu čeká na Neuvilla celá sezona, Citroën mu naproti tomu mohl garantovat jen 7 soutěží. "Chtěli jsme se pokusit přidat další 2 soutěže. Měli jsme s ním dvouletý plán, který ale teď končí po pouhém roce. Investovali jsme do něj hodně energie a zdrojů, což jsme teď ztratili. Je směšné, když teď poslouchám, že Thierry opustil tým, protože v roce 2014 již nebude Citroën nastupovat s továrním týmem. Zaprvé, ještě není nic rozhodnuto, zadruhé, s Abu Dhabi máme podepsanou smlouvu na 3 roky," říká k situaci šéf Citroënu.

I z těchto důvodů Matton rozhodnutí Neuvilla nechápe a zdůrazňuje: "Nepodepsal továrnímu týmu, ale soukromé stáji. Následoval svého kolegu Al-Attiyaha a navíc má smlouvu na pouhý rok!"

"Nerozcházíme se ale ve zlém. Thierrymu přeji jen to dobré. Je to ale pro mě lekce. Už se nikdy nebudu snažit vybudovat z talentu velkého jezdce, je to moc drahé."

Vytisknout

Diskuze: U Citroënu panuje zklamání

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Kopecký, Jan - Dresler, Pavel

Fabie R5 nejdříve v roce 2015?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud