U Citroënu ohledně zařazení Číny do WRC 2016 stále nepanuje úplná spokojenost, chtějí záruky

iM2, 8. října 2015, 20:34 Google+

Čína se příští rok vrací do kalendáře WRC, o tom víme již delší dobu. Bude to tak poprvé od roku 1999, kdy elita světového rallysportu opět zamíří do této nejlidnatější země světa.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Fotografové se příští rok mohou těšit do Číny

Fotografové se příští rok mohou těšit do Číny | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

V historii MS v rally jsme soutěž v Číně viděli zatím jen jednou, teď se ale můžeme těšit na soutěž v Číně už od příštího roku. Ostatně FIA minulý týden v rámci jednání World Motorsport Council schválila její zařazení do kalendáře WRC. 

V Číně se jel v srpnu v souladu s pravidly FIA kandidátský podnik. Do této země přitom chtěly hlavně automobilky, například Citroën svoje setrvání v rallysportu více méně podmiňoval zařazením soutěže v Číně do kalendáře. Teď ale díky nárůstu počtu soutěží ze 13 na 14 velkým nadšením šéfové jednotlivých týmů zrovna neoplývají. 

U Citroënu a M-Sportu mají rozpočty napjaté už teď. U Volkswagenu se zatím tváří, že je vše v pořádu, ovšem je otázkou, zda-li nebude mít vliv na jejich angažmá aktuální 'zemětřesení' v koncernu. Se situací je naopak spokojen prezident FIA, Jean Todt, který nechal od Světové rady kalendář pro rok 2016 posvětit. 

Hodně se spekulovalo o tom, že Číně bude muset uvolnit místo v kalendáři Francie, ale Jean Todt dal jasně najevo, kdo má poslední slovo. Malcolm Wilson ale se situaci, zdá se, pomalu začíná akceptovat. "Čína je pro nás novým trhem. Musíme se snažit tam prodávat naše auta, abychom si získali rozpočet na tamní sotěž."

Týmový šéf Citroënu, Yves Matton, z kalendáře nadšen stále není: "Pro nás je důležité vědět, jestli se pojede v Číně jeden rok, nebo dlouhodobě. To platí také pro počet závodů. Budeme mít 14 soutěží jen příští rok, nebo to tak zůstane i nadále? Samozřejmě, že 14 soutěží nesedí do našeho rozpočtového plánu a tato okolnost by mohla opravdu negativně působit na naše rozhodování mezi MS v rally a MS v cestovních vozech," varuje Belgičan.

 

 

Vytisknout

Diskuze: U Citroënu ohledně zařazení Číny do WRC 2016 stále nepanuje úplná spokojenost, chtějí záruky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Klatovy (CZE)

Rally Klatovy obrazem

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud