Konec dobrý, všechno dobré!

RallyZone.cz, 9. září 2021, 17:40 Google+

Jubilejní 50. ročník Barum Czech Rally Zlín potvrdil skvělou formu Filipa Mareše s Radovanem Buchou. Po defektem pneumatiky pokaženém výsledku na domácí Rally Bohemia, si posádka Škody Fabia Rally 2 Evo v modro – červených barvách Laureta Auto a Entry Engineering vybojovala ve Zlíně bronzovou medaili.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Dramatická barumka pro nás končí fantastickou bednou! Děkujeme všem fanouškům za neskutečnou podporu, užili jsme si to spolu s vámi," vzkázal viditelně potěšený Filip na cílové rampě soutěže. Výsledek se ale nerodil zrovna lehce. Už v průběhu středečního testu totiž soutěžní Fabia utrpěla vady na kráse, vinnou výletu mimo trať. „Nebyl to zrovna ideální začátek důležitého týdne. Byl to náš jediný test před barumkou a mrzí mě, že jsme kvůli mé chybě nenajeli více kilometrů. Naštěstí šlo převážně o plechy a kluci z Rexteamu dali brzy vše do pořádku."

Peripetie se boleslavské posádce nevyhnuly ani v pátek večer. „To jsem si pro změnu já vybral svou slabou chvíli a nepohlídal si druhou časovku před startem městské erzety. Ztrácet 10 vteřin, v podstatě ještě před závodem, to nám na náladě moc nepřidalo. Ale rychle jsme to hodili za hlavu, a řekli si, že závody končí až v cíli," prozradil spolujezdec Radek Bucha. Posádka Laureta Auto Škoda Teamu už od úvodních měřených úseků míchala kartami v první desítce pořadí a do cíle první etapy se probojovala až na 6. místo. V nedělní etapě nakonec nepřišel dlouho očekávaný déšť. Přesto se v infarktovém závěru bojovalo do posledních metrů poslední RZ a Filipa s Radkem vynesl jejich srdnatý výkon až ke skvělé třetí pozici v cíli jubilejního ročníku prestižní „barumky". „Jak se říká „Konec dobrý, všechno dobré". Nezačali jsme sice tak jak jsme chtěli, ale během závodu se nám hlavně na dlouhých rychlostkách docela dařilo. Nevyšla nám snad jen ranní volba obutí, v poslední den závodu. To jsem měl sáhnout po tvrdší sadě pneumatik Michelin. Třetí místo z barumky ale bereme všemi deseti! Děkujeme všem partnerům, kteří náš start umožnili," shodli se v cíli Filip s Radkem, kteří si druhým místem v hodnocení MČR upevnili stejnou příčku také v průběžné pořadí.

O posádku Filipa Mareše a Radka Buchy, by čeští fanoušci neměli přijít ani na zbylých podnicích kalendáře. Začátkem října je na programu populární Rally Pačejov a Laureta Auto i Entry Engineering, hodlají svou posádku plně podpořit v boji o titul vicemistra ČR.

PR

Vytisknout

Diskuze: Konec dobrý, všechno dobré!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Fulnek - Odry (CZE)

Boj o vítězství v Poháru 2+ se přiostřuje

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud