Zástupci kraje a hlavního partnera přejí fanouškům skvělé zážitky

RallyZone.cz, 26. srpna 2022, 22:33 Google+

Dalo by se říci, že už jen minuty zbývají do startu 51. ročníku Barum Czech Rally Zlín, který je opět součástí seriálu Mistrovství Evropy (ERC) a Mistrovství České republiky v rally 2022. Na předstartovní tiskové konferenci v sídle Zlínského kraje se hejtman společně s jednatelem hlavního partnera soutěže ze společnosti Continental Barum s. r. o. shodli, že si přejí plno skvělých zážitků pro diváky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Archiv pořadatele

Sdílejte článek

„Barum rally patří mezi nejzajímavější akce ve Zlínském kraji. Od toho se odvíjí naše podpora nejen finanční, ale i ta okolní. Na mrakodrapu, který je krajským sídlem, je ředitelství závodu, dáváme k dispozici i jiné budovy jako jsou garáže atd. Vše je soutěži plně k dispozici," nastínil Ing. Radim Holiš, hejtman Zlínského kraje. Ten zároveň připomněl, že důležité bylo v dnešní nelehké době vyjednat finanční podporu ze strany státu. „Letos jsme opakovaně pomáhali barumce ve všech jednáních, kterých jsem se účastnil osobně, nebo kolegové z rady. Důležité bylo, aby zde byla podpora státu. Do poslední chvíle jsme neměli jistotu, jestli všechno nezůstane na nás, na kraji, partnerech a dalších," oddechl si Holiš.

Už naprosto neodmyslitelná je podpora od hlavního a titulárního partnera zlínské rally, společnosti Continental Barum s.r.o. „Jsme partnerem všech odjetých ročníků od roku 1971. V letošním roce navíc naše pneumatikárna v Otrokovicích slaví 50 let od otevření, kam se výroba přesunula ze Zlína," podotkl jednatel společnosti Ing. Libor Láznička, kterého potěšila také procházka servisní zónou v Otrokovicích. „V úplných začátcích barumky jsme obouvali závodní jezdce, s příchodem Continentalu to skončilo. Každopádně potěšilo mě, že jsem si všiml, že jedno auto mělo pneumatiky od americké firmy, která spadá do našeho koncernu. Snad postupem času bude opět platit, že obouváme jezdce na Barum rally," usmál se Láznička a směrem ke startu dodal: „Hlavně, ať jezdci dobře zvolí obutí a diváci mají pěkné sportovní zážitky."

Přání 51. ročníku Barum Czech Rally Zlín vyslovil na závěr hejtman Zlínského kraje. „Máme před sebou krásný sportovní víkend. Všem účastníkům přeji, aby si barumku užili, aby všichni okolo trati se bavili, soutěž byla bezpečná a všichni se dostali do cíle zdraví," zakončil hejtman Holiš.

Jakub Kudláč / www.czechrally.com  

 

Vytisknout

Diskuze: Zástupci kraje a hlavního partnera přejí fanouškům skvělé zážitky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Ohlasy jezdců po kvalifikační zkoušce na Žlutavách

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud