Uzávěrka přihlášek na Rally Bohemia se blíží

Aleš Holakovský, 19. června 2018, 09:30 Google+

Již jen desítky hodin zbývají do uzávěrky přihlášek ke všem částem Rally Bohemia.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Mimořádně silné zastoupení bude mít letos na své domácí mladoboleslavské soutěži tým ŠKODA Motorsport. Letos poprvé je možné se stále hlásit také do ECO Energy Rally Bohemia, což je soutěž pravidelnosti určená i pro širokou veřejnost.

Tři posádky různých národností se představí na letošní Rally Bohemia v barvách továrního týmu ŠKODA Motorsport. Trojici posádek továrních fábií R5 budou tvořit domácí Jan Kopecký – Pavel Dresler, Finové Juuso Nordgren – Tapio Suominen a Norové Ole Christian Veiby – Stig Rune Skjaermoen. Velkou zajímavostí bude také start zkušeného rakouského multišampiona Raimunda Baumschlagera, stejně jako oblíbeného Štěpána Vojtěcha. Oba uvidíme taktéž se Škodou Fabia R5. Zatímco Baumschlager je se závodními speciály Škoda spojen již dlouhá léta, v případě Štěpána Vojtěcha půjde o jeho premiéru s automobilem kategorie R5.

Uzávěrka přihlášek do všech částí Rally Bohemia, tedy MČR v rally, MČR v Rally historických automobilů, Rally Legend i ECO Energy Rally Bohemia, je ve středu 20. 6. 2018 v 18:00 hod. Největší nápor elektronických přihlášek lze tedy očekávat ještě před tímto termínem.

V rámci premiérově pořádané ECO Energy Rally Bohemia se pojedou dvě samostatné soutěže. Tou první bude FIA e-Rally Regularity Cup dle mezinárodních pravidel, ve kterém mohou startovat pouze elektromobily, a jeho výsledky se započítávají světového poháru FIA Electric and New Energy Championship. Druhou soutěží bude Česká Trophy v ECO Rally, ve které mohou kromě elektromobilů startovat i vozy na CNG, LPG, hybridy, plug-in hybridy nebo auta na etanol. V obou případech jde o soutěž pravidelnosti jízdy, nikoli o rychlostní závody. „Do závodu ECO Energy Rally Bohemia se může přihlásit kdokoliv, kdo má auto s některým z výše vyjmenovaných typů pohonu. Nemusí to být žádný závodník ani nemusí mít žádnou licenci, závodní kombinézu, nebo jakoukoliv další speciální výbavu. Přijet, poměřit se se světovými mistry této disciplíny, a třeba i vyhrát, tak může úplně každý“, vyzývavě pomrkává ředitel Rally Bohemia Petr Pavlát, kterému se shodou okolností, společně se zástupcem ředitele Tomášem Brzkem, podařilo při jejich první účasti vyhrát květnový závod FIA Electric and New Energy Championship v Českém Krumlově. O nabité zkušenosti se chtějí se všemi účastníky ECO Energy Rally Bohemia podělit: „Každému, kdo se přihlásí do tohoto závodu a zaplatí startovné do uzávěrky přihlášek, zašleme odkaz na aplikaci do mobilního telefonu, podle které jsme jeli, i s instrukcemi jak jí správně použít. Čím více bude vyrovnaných dobrých posádek, tím zajímavější závod to bude. Limit počtu posádek je 40, ale volných míst je ještě dost, tak neváhejte a pokuste se porazit třeba i nejlepší světové posádky této disciplíny. Pořádání ECO Energy Rally Bohemia pro vozy alternativními pohony je také v souladu s trendem našeho generálního partnera, společnosti Škoda Auto a.s.,“ vyzývá k účasti v nové soutěži v rámci Rally Bohemia Petr Pavlát. Informace pro závodníky a přihlášku najdete zde:

http://www.rallybohemia.cz/2018/cs/ELEKTRO/Dokumenty/

Program Rally Bohemia otevře v pátek 29. 6. od 17 hodin shakedown na trati Loukov – Kruhy v blízkosti servisní zóny na letiště Hoškovice. Na ten naváže od 19:30 hod autogramiáda předních posádek v mladoboleslavském Bondy Centru. Autogramiáda bude pokračovat i během společného slavnostního startu ECO Energy Rally Bohemia a Rally Bohemia Historic (MČR-HA), který bude probíhat od 20 hod před Muzeem Škoda Auto. Krátce po startu od bude následovat 20:10 Prolog Muzeum – paralelní test akcelerace na třídě Ludvíka Kalmy a Volkharda Köhlera.

V sobotu ráno naváže na večerní program před Muzeem Škoda Auto nejprve od 9:00 start exhibiční Rally Bohemia Legend, jejíž účastníci se následně od 9:23 hod vydají na nově postavenou okruhovou RZ Bondy, která se pojede na tři kola. To už se budou na slavnostní start od 9:30 řadit posádky 45. Rally Bohemia (MČR), které vystartují do okruhové RZ 1 ŠKODA AUTO Bondy od 9:53 hod. Následující rychlostní zkoušky pak zavedou posádky jak na tradiční úseky Chloudov, Radostín nebo Cetno, tak i na zcela nový test Ještěd, staronový Lobeč nebo do historického centra Mladé Boleslavi v závěru nedělní Staroměstské RZ.

Samostatnou kapitolu je návrat Rally Bohemia na Autodrom Sosnová prostřednictvím diváckých super-RZ 8/9 Global Assistance Gladiator Sosnová I/II v závěru sobotní etapy. Součástí dvojice paralelních rychlostních zkoušek, při kterých pojedou vždy dvě auta zároveň v přímém „souboji“, bude i atraktivní šotolinový úsek. Video-pozvánku do Sosnové můžete zhlédnout zde:


Pořadatel Rally Bohemia klade jako vždy již od prvních příprav nového ročníku soutěže prvořadý důraz na bezpečný průběh podniku. O něj se během soutěže stará téměř 2000 pořadatelů, bude použito přes 100 kilometrů výstražné pásky, přibližně 5000 cedulí Zakázaný prostor a 2000 ostatních informativních cedulí a upozornění, distribuovaných na veřejnost už dva měsíce před závodem. Veškerá bezpečnostní opatření by však byla málo platná v případě nekázně diváků.

Organizátoři tedy apelují na všechny diváky, aby po celou dobu soutěže vždy bezpodmínečně poslouchali pokyny traťových komisařů i všech ostatních pořadatelů a přispěli tak k hladkému a bezpečnému průběhu rally.

Další informace k Rally Bohemia 2018 včetně elektronických přihlášek, časových harmonogramů a průběžně aktualizovaných seznamů přihlášených posádek do všech částí soutěže naleznete na www.rallybohemia.cz. Tradičním generálním partnerem soutěže je automobilka ŠKODA AUTO.

Vytisknout

Diskuze: Uzávěrka přihlášek na Rally Bohemia se blíží

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče v galerii Jakuba Machálka

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud