Jindřich Štolfa nečekaným vítězem Rally Bohemia Historic

Aleš Holakovský, 4. července 2018, 21:43 Google+

Poprvé za dobu pětiletého trvání Rally Bohemia Historic nezvítězil automobil Škoda 130 LR, přesto propojení se značkou Škoda na nejvyšším stupni vítězů nechybělo. S vozem Rover Metro GTI totiž vyhrál bývalý jezdec továrního týmu ŠKODA Motorsport Jindřich Štolfa, navigovaný Miroslavem Krčmářem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

K jubilejnímu pátému vítězství na Rally Bohemia Historic nicméně Škodě 130 LR příliš nechybělo, protože až do předposlední rychlostní zkoušky s ní byli o více než dvě minuty ve vedení Jan Frei – Petr Šlegl. Pak se ale opakovala historie a ve zdejším vítězství jim stejně jako loni zabránila technická závada, tentokrát převodovky. Po stejné rychlostní zkoušce odstoupili pro závadu poloosy i Stanislav Budil s Petrem Vejvodou na BMW 2002 TI. Kvůli problémům ztratil mnoho minut i průběžně čtvrtý, další bývalý tovární jezdec škodovky, Vladimír Berger se Škodou 130 LR. Do té doby druzí Jindřich Štolfa s Miroslavem Krčmářem tak zůstali na čele doslova osamoceni.

Za Jindřichem Štolfou se na stupních vítězů nečekaně srovnaly posádky Peugeotů 205 Gti v pořadí Vratislav Hýbner – Jiří Jonášek a Roman Mihulka - Jiří Soumar. Moc nezbývalo k tomu, aby se Peugeot 205 Gti umístil i na čtvrtém místě, ze kterého se až na osmé propadli Tomáš Volf – Milan Donoval. Kde jinde, než také na předposlední RZ 14 Cetno II. Výrazný úspěch na Rally Bohemia Historic si tedy mohli na cílové rampě vychutnat čtvrtí Václav Hostaš - Jan Valeš na Ladě VFTS a pátí Marek Štuksa – Ondřej Novák na Škodě Favorit 136 L. Šesté místo v cíli určitě velmi potěšilo i Josef Kakrdu na historickém Opelu Ascona A.

Letošní Rally Bohemia Historic by dala nazvat pohromou favoritů, kdy už v sobotní etapě musel z vedoucí pozice odstoupit i Vlastimil Neumann na Fordu Escort RS Cosworth a nedojela ani liberecká legenda automobilového sportu a vítěz minulých dvou ročníků soutěže Břetislav Enge. Náročnou soutěž dokončilo pouze 16 a 28 převzatých posádek.

Vítězové jednotlivých kategorií jsou následující:

Kategorie 1 (automobily do roku 1969): Oldřich Kovařík – Oldřich Kovařík jun., Škoda Octavia TS 1200; Kategorie 2 (automobily z let 1970-1975): Josef Karda – Štěpán Chludil, Opel Ascona A; Kategorie 3 (automobily z let 1976-1981): František Felt – Marek Felt, Škoda 120 S Rallye; Kategorie 4 (automobily z let 1982-1990): Vratislav Hýbner – Jiří Jonášek, Peugeot 205 Gti;  Kategorie 5 (automobily z let 1991-1996): Jindřich Štolfa - Miroslav Krčmář, Rover Metro GTI.

Kompletní výsledky, stejně jako archivy z vysílání Rádia Rally Bohemia, fotografie a videa ze všech částí soutěže naleznete na oficiálních webových stránkách soutěže www.rallybohemia.cz a na sociálních sítích. Tradičním generálním partnerem soutěže je automobilka ŠKODA AUTO. Akce byla realizována za finanční podpory Středočeského kraje.

Vytisknout

Diskuze: Jindřich Štolfa nečekaným vítězem Rally Bohemia Historic

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Jan Kopecký zvítězil na Rally Bohemia pošesté v řadě

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud