Jan Černý vede před závěrečným dnem Rally Bohemia!

RallyZone.cz, 13. července 2019, 22:26 Google+

Mistrovství České republiky v rallye v letošní sezoně pomalu míří do svého finále.Předposledním závodem je od pátku probíhající Rally Bohemia 2019, kde se před nedělním rozhodujícím dnem drží na prvním místě posádka MOGUL AUTO ŠÍDLO Škoda teamu Jan Černý s Petrem Černohorským. O průběžném vedení rozhodla zatím trpělivá jízda s dobrou volbou pneumatik a především také nečekaně mnoho defektů na jedné z posledních rychlostních zkoušek v sobotním dni, které se týkaly hned několik elitních jezdců z první dvacítky. Tedy kromě Černého, jenž se tak nakonec nejprve dostal a následně i udržel na čele průběžného pořadí letošní Bohemky!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Archiv týmu

Sdílejte článek

Třídenní Rally Bohemia má za sebou první dva závodní dny. Po páteční měřené show pro diváky na okruhu v Sosnové, přišly v sobotu už ty pravé závody. "Čeká na nás mnoho nových ostrých kilometrů, základem je úplně do detailu přesný rozpis. To ale problém nebude, protože to tak  musíme mít pochopitelně vždycky," říkal před Bohemkou Jan Černý. A jeho slova se vyplnila, příbramský závodník totiž společně s navigátorem Petrem Černohorský se po pátečním dni držel na sice ještě nic neřešící druhé příčce. První sobotní sekci sčítající pět rychlostních zkoušek, která navíc byla velkou loterií na pneumatiky, pak Černý s Černohorským ovšem uzavírali už na skvělém třetím místě. "Ohledně pneumatik jsme museli hledat nějaký kompromis, což se nám někdy povedlo lépe, někdy zase naopak hůře. Museli jsem proto být určitě spokojeni," ohlíží se zpětně navigátor Petr Černohorský.

Na druhou sobotní sekci se potom všechny posádky vrátily zpět na severní část od Mladé Boleslavi, kde se úvodní dvě rychlostní zkoušky Černému s Černohorským příliš nepovedly. "Nebylo to tam úplně ideální," potvrzuje navigátor MOGUL AUTO ŠÍDLO Škoda teamu. Následně však přišla zatím zásadní rychlostka, jelikož na osmi ostrých kilometrech několik jezdců ztratilo drahocenně vybojované náskoky. "Po 11. RZ, kde mnoho posádek z prvních dvaceti aut udělalo defekt, můžeme asi poděkovat našim špionům, kteří nás nechali jet po silnici, proto jsme netrefili to, co soupeři a také neudělali defekt. V tomto případě se nám tak naše aktuální zprávy přímo z tratě vyplatily, jinak to v sobotu bylo poměrně komplikované, jelikož mezi průjezdem našich špionů a následně našem závodním, byla často poměrně značná časová prodleva," zmiňuje dále Černohorský, proč se společně s Černým dostali v této fázi závodu náhle na hodně nečekané
první místo, navíc více jak s dvaceti vteřinovým náskokem na druhé auto! Pozici vedoucí posádky si Černý s Černohorským poté udrželi i ve zbývajících dvou rychlostních zkouškách, i když se jejich náskok na průběžně druhého finského jezdce Rovanperä ztenčil na 7,6 vteřiny a třetí Kopecký momentálně ztrácí 12,7 vteřiny. "I když jsme se na naši pozici dostali především kvůli defektům ostatních posádek z popředí, i tak jsme moc spokojeni, a to především díky tomu, jak nám v sobotu všechno fungovalo. Už teď se na nedělní den moc těšíme. Zároveň si ale uvědomuji, že asi nebudeme mít takovou rychlost, jako dvě tovární posádky za námi, takže se asi brzy trochu opět propadneme průběžným pořadím dolů. My se ale budeme snažit jet co nejrychleji, protože celou Bohemku máme skvěle rozjetou a chceme, aby to takhle podobně končilo pochopitelně i v neděli," zakončuje hodnocení odhodlaně Jan Černý, zároveň i s výhledem na poslední den letošní Rally Bohemia.

Neděle sčítá celkově 7 rychlostních zkoušek, přičemž možné rozuzlení může přijít až na závěrečném testu na Starém Městě v centru Mladé Boleslavi!

Zdroj: Ondřej Novotný - tiskový mluvčí MOGUL AUTO ŠÍDLO Škoda teamu

Vytisknout

Diskuze: Jan Černý vede před závěrečným dnem Rally Bohemia!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia zahájila gladiátorskou show na Autodromu Sosnová

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud