Pech s Uhlem v cíli Bohemia rallye

RallyZone.cz, 16. července 2019, 19:20 Google+

Pátým dílem pokračovalo o víkendu Mistrovství České republiky v okolí Mladé Boleslavi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: www.rallyzone.cz | Procházka, Milan

Sdílejte článek

Organizátoři letošní Bohemia Rallye připravili těžkou a technicky náročnou trať rozdělenou do tří dnů. Nejvíce si však s posádkami pohrálo počasí, které se doslova měnilo před očima. Rozhodující se tak stala volba pneumatik. Ty nešly ideálně zvolit na všechny rychlostní zkoušky v sekci. Některé rychlostky byly jen mokré, na jiných hustě pršelo nebo naopak byly zcela suché. Jednotlivé posádky proto volily různé kompromisy a kombinovaly mokré pneumatiky se suchými na přední a zadní nápravě.  Téměř každý si vezl 2 rezervy pro případnou další variantu.        

„Nejtěžší, ale bylo, správně odhadnout přilnavost silnice při přechodu ze sucha na mokro. Povrch se stále měnil, stalo se nám, že v nájezdu do zatáčky bylo sucho a auto drželo, ale na výjezdu kam nebylo vidět, bylo pod stromy mokro, auto okamžitě sklouzlo a krizovka byla na světě. Neuvěřitelné pak bylo, kolik posádek prorazilo na stejné rychlostce  pneumatiku. V pravé zatáčce kousek po startu se při prvním průjezdu touto rychlostkou postupně vyhrabala v krajnici stopa, která obnažila konec betonového můstku. Tam vznikl 10cm vysoký schod. Většina posádek o tento schod pak prorazila pravou přední pneumatiku. Tím, že do cíle zbývalo už jen 7km, všichni pokračovali po prázdné až do cíle. Tam jsme stáli jeden vedle druhého a měnili kolo. Po očku každý sledoval, jestli i další posádka přijede na ráfku,“ popisuje náročnost první etapy Pech.

Ve druhé etapě se počasí umoudřilo, podmínky však byly stále záludné. Většina silnic byla suchá, ale lesní úseky zůstávaly vlhké. To se stalo některým posádkám osudným. Chyby se nevyvaroval ani Václav Pech jun. „Na výjezdu z pravé zatáčky, jsem zavadil kolem o šikmé ukončení svodidla. To nás nasměrovalo do protějšího příkopu, kde jsem ohnul zádní rameno. Auto bylo pojízdné, ale zadní kolo bylo tak vyvrácené, že jsem měl co dělat udržet auto na silnici. Museli jsme s tím dojet asi 11km do cíle. Díky velké časové ztrátě, jsme se propadli až na 7 místo absolutního pořadí, ze kterého se nám na zbývajících vložkách již nepodařilo postoupit výš.  Musím říci, že takto náročnou, nevyzpytatelnou, ale soutěžácky krásnou trať jsme dlouho nezažili a musím asi jako většina smeknout před suverénním výkonem 18-ti letého Kalle Rovanpery, který zde startoval poprvé a zaslouženě zvítězil,“ říká Pech.

Dalším závodem EuroOil-invelt teamu bude srpnová Barum Rallye ve Zlíně.

Zdroj: EuroOil-invelt team 

Vytisknout

Diskuze: Pech s Uhlem v cíli Bohemia rallye

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Poloprázdná nebo poloplná sklenice Bohemky?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud