Rally Bohemia zahájí slavnostní start

Aleš Holakovský, 10. července 2015, 15:59 Google+

Společným oficiálním zahájením 42. Rally Bohemia, Rally Bohemia Historic i Rally Bohemia Legend bude slavnostní start na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi v pátek 10. července.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Dušková, Jana

Sdílejte článek

Rally Bohemia, která se uskuteční o víkendu 11. a 12. července 2015, bude oficiálně zahájena již v pátek v podvečer slavnostním startem na Staroměstském náměstí v samém centru Mladé Boleslavi. Zde již od 18:15 bude hrát a diváky ke startu zvát jazz–swingová kapela Crazy Boys, kterou tvoří špičkoví profesionální i amatérští hudebníci. Ti centrum Mladé Boleslavi a přihlížející diváky patřičně naladí na tu správnou vlnu před tím, než na startovní rampě uvítáme první závodní automobil. Tím bude jedna z posádek startující v FIA Mistrovství Evropy v rally historických automobilů. Účastníci tohoto šampionátu se na startovní rampě objeví všichni a budou na ni najíždět v opačném pořadí, tedy od nejvyššího startovního čísla k nejnižšímu stejně, stejně jako vybraní účastníci MČR v rally historických automobilů a Rally Bohemia Legend, kde se divákům představí šest největších hvězd, nebo posádek s nejzajímavějšími automobily. Fin Juho Hänninen nebude chybět.

Pro diváky bude také připravena jakási zkrácená retrospektiva historie motorsportu značky ŠKODA, kdy se divákům v krátkém sledu po sobě na startovní rampě ukáží téměř všechny závodní automobily značky s okřídleným šípem ve znaku, které v minulosti sbíraly vavříny na rychlostních zkouškách doma i v zahraničí. Zkráceně řečeno diváci uvidí vše od Škody 1000 MB, přes 130 RS a WRC po nejnovější Škodu Fabia R5. S tou přijede na startovní rampu Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem a také finská posádka aktuálních vítězů Polské Rally WRC-2 Esapekka Lappi – Janne Ferm z továrního týmu ŠKODA Motorsport. Následovat budou vybrané špičkové posádky Mistrovství České republiky v rally se soudobými automobily již dle přidělených startovních čísel.

Celkem se při slavnostním startu Rally Bohemia 2015 představí divákům více jak pět desítek automobilů s posádkami. Každá ze sekcí slavnostního startu bude zakončena rozhovory a krátkou tiskovou konferencí třech vybraných posádek z každého šampionátu. Závěr slavnostního startu je plánován v pátek před 22 hodinou.

Tradičním generálním partnerem Rally Bohemia je automobilka ŠKODA AUTO.

Vytisknout

Diskuze: Rally Bohemia zahájí slavnostní start

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas

Hyundai opět porovnává obě verze i20 WRC - tentorkát v Německu + video

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud